Тема: Коли перестаєш просто виконувати задачі — і починаєш думати, як усе пр

Мене переклинило десь роки два тому. Я все життя був хорошим виконавцем: дедлайни, таски, все по плану. Але в якийсь момент усвідомив — я взагалі не уявляю, як усе зліплюється в один проєкт, хто це структурує і керує процесами. Відчуття, ніби біжу в лабіринті без карти. І стало цікаво — а хто ж цю карту взагалі малює?

Re: Коли перестаєш просто виконувати задачі — і починаєш думати, як усе пр

О, точно. У мене був схожий момент, коли я випадково замінив нашого проджекта на два тижні. Раніше думав, що проєктний менеджер — це просто "нагадувач". А потім раптом побачив, скільки всього треба звести, як вирулювати конфлікти, контролювати бюджет, не влізти в дедлайн — і залишитись людиною. Тоді вперше задумався, що це ціла професія, а не просто скіл "по ходу".

Я після цього пішов шукати щось більш ґрунтовне — не просто курс на ютубі. І натрапив на магістерську програму з менеджменту проєктів і процесів у КРОК.
https://bs.krok.edu.ua/magistr-menedzhm … -procesiv/
Там усе чітко: системне управління, проєктний підхід, і головне — вечірній формат, реально для тих, хто вже працює. Не мотиваційні мантри, а нормальна прикладна штука.

Дякую, зберіг. Бо в мене якраз історія навпаки — я випадково виріс у тімліда, але досі не почуваю себе впевнено в процесах. Схоже, пора підтягувати не тільки людей, а й себе. Класно, що це можна зробити без пафосу і в українському контексті.

Так, це вже не про "отримати диплом", а про те, щоб самому бачити трохи далі, ніж просто свою частину задач. А значить — і спати спокійніше