Тема: Нова відеокарта

Давно задумався оновити свою відеокарту, бо стара вже не справляється з новими іграми та програмами для монтажу. Зараз на ринку стільки моделей і брендів, що трохи розбігаються очі. Як краще підходити до вибору відеокарти для ПК? На що звертати увагу, окрім кількості пам’яті?

Re: Нова відеокарта

Крім обсягу пам’яті, варто звертати увагу на тип пам’яті (GDDR6 краще за GDDR5), ширину шини, частоту ядра, енергоспоживання і, звісно, сумісність з твоїм блоком живлення. Якщо плануєш грати в сучасні ігри чи працювати з відеомонтажем — бери модель з добрим запасом по потужності. Також перевір рейтинги та відгуки користувачів. І ще важливий момент — чи вміститься вона в корпус.

3

Re: Нова відеокарта

Іноді комп'ютер починає натякати, що він вже не молодий: гальмує, гріється, і замість шутера ти бачиш слайд-шоу. Саме так сталося зі мною. Улюблені ігри почали підвисати, навіть відео на YouTube не хотіло йти на високій якості. Друзі давно радили оновити відеокарту, але я відкладав, бо то грошей не було, то часу. Аж поки терпець урвався. Сів, погуглив, і натрапив на сайт, де знайшов потужну відеокарту RX 9070 XT https://luckylink.kiev.ua/ua/vydeokarty … rx-9070-xt ціна приємна, характеристик — як у боліда! Замовив, доставка була швидкою, а монтаж зайняв не більше години. Тепер мій комп’ютер літає! Ігри йдуть на максималках, навіть монтаж відео став приємним досвідом. Сміливо можу сказати: це було найкраще вкладення у техніку за останні кілька років.