Тема: Хто стикався, коли двигун не заводиться через бензонасос?

Хто стикався з ситуацією, коли двигун просто не заводиться, і підозрює, що це через бензонасос? Стартер крутить, але немає запуску, ні характерного гулу примпінгу з бака при вмиканні запалювання, ні тиску палива, судячи з усього. Можливо, це через несправність самого насоса або поганий контакт, або знос? Хочу зрозуміти, які можуть бути причини та що перевірити насамперед, перш ніж везти машину на СТО.

2

Re: Хто стикався, коли двигун не заводиться через бензонасос?

Я теж мав подібну проблему, замінив паливний насос в баку, бо він просто не давав потрібного тиску. Машина інколи заводилась, а інколи просто моргала стартером, а чек‑інженер світився. Зараз після ремонту двигун працює більш стабільно, немає ривків при розгоні, запуск набагато впевнений.

3

А куди саме звертався, щоб це виправити? Які майстри або СТО справді змогли діагностувати, що насос — причина, а не просто брудний фільтр або реле? І чи робили замір тиску палива, щоб переконатись, що це не просто тимчасовий збій?

4

Я звернувся до незалежного автосервісу, який має досвід з паливними системами, в результаті поміряли тиск палива манометром і виявили, що він значно нижчий за норму. Потім замінили сам насос і ще перевірили фільтр.
До речі, про заміну бензонасоса можна детально дізнатися в статті блогу автосервісу OILER https://oiler.pro/ua-ua/blog/umiraet-be … i-polomki/ там є ознаки зносу, причини та поради.
Після заміни насос тепер працює тихіше, гул є, запуск завжди відбувається одразу, абсолютно інша поведінка. Якщо маєш можливість, рекомендую робити саме так вимір тиску, дивитися стан фільтра, а потім заміна, якщо це підтвердиться.