1 (19.11.2025 17:34:39 отредактировано 26081988)

Тема: Як підібрати компактний журнальний столик у невелику кімнату?

Привіт усім. Потрібна порада щодо вибору журнального столика для невеликої вітальні. Кімната сама по собі досить тісна, меблів уже вистачає, але хочеться мати хоч якийсь маленький столик для дрібних речей, щоб не все складати на підвіконня. Дивлюся різні варіанти, але постійно натрапляю або на занадто громіздкі моделі, або на нестійкі легкі конструкції, які, здається, впадуть від найменшого доторку. Може, хтось стикався з подібним і підкаже, на що звернути увагу, щоб і практично було, і місця багато не займало?

2

Re: Як підібрати компактний журнальний столик у невелику кімнату?

Ой, я дуже добре тебе розумію! У мене минулого року була та сама історія. Моя вітальня настільки маленька, що я довго думала, чи варто взагалі ставити столик. Але потім знайшла модель з тонкими металевими ніжками та невеликим стільницею, і це просто порятунок. Головне — дивитися на вагу та матеріал. Є багато легких, але стійких конструкцій, які виглядають охайно й не "з'їдають" простір. Плюс раджу брати щось нейтральне по кольору, щоб не перевантажувати кімнату. Мені допомогло те, що я одразу відкинула варіанти з масивного дерева — вони гарні, але точно не для маленького простору.

3

Дякую, дуже корисно. Особливо про колір та вагу, бо я якраз думала над дерев’яною моделлю, але вона справді масивно виглядає. Скажи, будь ласка, а ти свій столик брала зі звичайними прямими ніжками чи зі складною конструкцією? Просто я бачу зараз багато моделей, де ніжки перехрещуються чи роблять якусь "раму" знизу. Не можу зрозуміти, що практичніше у користуванні, особливо якщо потрібно трохи рухати стіл по кімнаті.

4

Я купила журнальний столик https://stulchik.com.ua/ua/stoli-parti/ … _jurnalnie із простими прямими ніжками, і це виявилося найзручнішим варіантом для маленької кімнати, де меблі доволі часто рухаються. Усі ці декоративні варіації з перехрещеними ніжками виглядають ефектно, але на практиці тільки заважають — особливо коли намагаєшся підсунути столик ближче до дивана або пересунути його однією рукою. Плюс між такими конструкціями постійно накопичується пил, і потім доводиться витрачати час на прибирання. Якщо хочеш щось легке і акуратне, раджу придивитися до моделей з простою металевою основою та компактною стільницею. Я сама нещодавно думала купити журнальний столик — базова конструкція, нічого зайвого, зате виглядає легко та не перевантажує простір.

https://stulchik.com.ua/image/cache/webp/data/product/63512-1-228x228.webp