26081988 пишет:Та от у мене саме з адаптацією найбільше питань. Часто пишуть, що «можна під розмір», але коли доходить до деталей, виходить, що міняти можуть лише висоту або ширину фасаду, а глибину — вже ні. А мені якраз критично, щоб глибина була мінімальною. Плюс хочеться, щоб зовнішній вигляд не страждав, а то інколи ці «адаптації» закінчуються тим, що меблі виглядають як шматок пазлу, що не підходить до набору. Ось тому й питаю: наскільки реально знайти нормальний варіант, щоб і виглядало гідно, і не заважало ходити по коридору?
У твоєму випадку треба дивитися в бік тих, хто працює не тільки з м’якими меблями, а має власні цехи і займається повним циклом виготовлення. Є фабрики, де можна нормально підібрати конфігурацію саме під нестандартні розміри, і там реально враховують глибину, висоту, тип наповнення, навіть дрібні деталі типу висувних полиць чи змінених пропорцій. Скажу так: коли я вже зовсім втомився від пошуків компромісів, почав розглядати варіанти з індивідуальним підходом, і в результаті отримав шафку, яка ідеально підійшла під вузький коридор і при цьому виглядала як повноцінна частина інтер’єру.
Можу порадити звернути увагу на виробництво корпусних меблів від фабрики Константа, Україна - кухні, спальні, шафи-купе, тому що там можуть зробити і стандартні, і повністю адаптовані під конкретний простір варіанти. Вони працюють з нормальними матеріалами, мають досвід у виготовленні саме нестандартної корпуски, і результат не перетворюється на кустарне «аби підійшло». Думаю, саме в таких майстрів ти зможеш отримати те, що не перекриє прохід і водночас не буде виглядати, ніби зібране з випадкових залишків.