1

Тема: фігура на графіках у трейдингу

Привіт! Читав нещодавно, що подвійне дно — це досить поширена фігура на графіках у трейдингу, але мене цікавить, як її можна використовувати на практиці. Скажіть, будь ласка, як точно можна визначити, що перед нами саме подвійне дно, а не якась інша фігура? Які індикатори краще застосовувати для підтвердження цього сигналу? І на які помилки найчастіше можна натрапити, якщо не розібратися в деталях? Буду радий почути ваш досвід!

2

Re: фігура на графіках у трейдингу

Можу поділитися досвідом! Я теж на початку не міг зрозуміти, як правильно розпізнати цей момент на графіку, але після того, як прочитав одну хорошу аналітичну статтю, усе змінилося. Там https://trading.biz/ua/posts/podvijne-dno-v-trejdingu реально все доступно і по поличках розібрано: коли правильно входити в ринок, як знайти на графіку два однакових дна і на що ще звертати увагу. Справа в тому, що саме подвійне дно може бути дуже потужним сигналом для трейдера, якщо все правильно визначити. Так ось, я використовую цей сигнал як старт для покупки, але важливо, щоб було підтвердження — об’єм торгів має збільшуватися, коли ціна відскакує від другого дна. Тому я завжди спочатку перевіряю цей момент, і тільки потім йду в ринок. Якщо хочеш підняти рівень свого трейдингу, обов’язково почитай статтю — вона реально дасть багато корисного!