1

Тема: На що звертати увагу при виборі авто з пробігом?

Всім привіт. Поступово дозрів до купівлі авто з пробігом, але що більше заглиблююсь у тему, то більше плутанини. Хтось каже дивитись тільки технічний стан, хтось радить починати з документів, інші взагалі радять брати авто лише від знайомих. Я ж хочу підійти до питання спокійно і без зайвих ілюзій. Підкажіть, будь ласка, як ви для себе визначаєте, що авто варте уваги? Які кроки робите в першу чергу, щоб не витрачати час на завідомо проблемні варіанти і не нарватися на неприємні сюрпризи після покупки.

2

Re: На що звертати увагу при виборі авто з пробігом?

Скажу так: якщо немає чіткого плану, то шансів помилитися дуже багато. Я через це проходив і добре пам’ятаю, як легко повестися на гарні фото і слова продавця. Насправді ринок зараз такий, що більшість машин мають якусь історію, і не завжди приємну. Тому я давно перестав починати з живих оглядів. Бо поки доїдеш, поки подивишся — а потім виявляється, що половину фактів просто приховали. Краще відсіювати ще на старті.

3

Дякую за відповідь, логіка зрозуміла. Тоді уточню: що саме ти робиш на старті, коли знаходиш цікаве оголошення? Чи є сенс одразу телефонувати продавцю і ставити питання, чи краще спочатку самому зібрати інформацію про авто? І чи були в тебе випадки, коли попередня перевірка одразу показувала, що з машиною щось не так, навіть якщо на вигляд вона була нормальною?

4

Такі випадки були не раз. Саме тому я завжди починаю з онлайн-аналізу і вважаю, що пошук авто по він коду — це обов’язковий етап. VIN дозволяє побачити реальну історію машини, а не версію продавця. За ним можна дізнатись про кількість власників, факти участі в ДТП, страхові випадки, зміну реєстрацій, а також перевірити дані щодо пробігу з різних джерел. Часто спливають розбіжності: в оголошенні одне, а по історії — зовсім інше. Також важливо, що можна побачити, чи не перебуває авто в розшуку, під арештом або з фінансовими обмеженнями. Якщо на цьому етапі все виглядає логічно, тоді вже має сенс дзвонити, домовлятися про огляд і СТО. Такий підхід реально економить час і допомагає уникнути дорогих помилок.

https://i.postimg.cc/XY7pC46K/Skrinsot-12-05-2025-114848.jpg

5

Та то треба на СТО їхати щоб машину перевірили - який стан. В мене після наших доріг загриміла ходова. Шукаю сучасне СТО у Вінниці, де є професійний підйомник та обов’язково сучасний стенд 3D розвалу-сходження.

6

Ходову роблю тільки на Бош Сервісі - Вінниця. У них відмінний 3D-стенд для розвалу, після якого машину не веде вбік (мав такий сумний досвід в інших місцях). Обладнання нове, люфти шукають професійно. Запчастини зазвичай є в наявності або привозять дуже швидко. По грошах виходить нормально, бо не треба переробляти двічі. Так що, якщо потрібна діагностика або ремонт ходової у Вінниці раджу до них звертатися.