1

Тема: Потрібно відправити посилку знайомим у Норвегію, але досвіду немає

Потрібно відправити посилку знайомим у Норвегію, але досвіду немає. Підкажіть, будь ласка, як зараз проходить доставка, чи складно з оформленням і чи є нормальне відстеження? Хочеться зрозуміти реальні строки і нюанси.

2

Re: Потрібно відправити посилку знайомим у Норвегію, але досвіду немає

Я нещодавно відправляв і спочатку теж переживав. Якщо чесно, головне — вибрати сервіс, де пояснюють усе наперед. Мені допомогли з документами і пакуванням, тому митниця пройшла без затримок. По строках було швидше, ніж очікував.

3

Дякую за відповідь, це реально допомагає, бо варіантів зараз багато і складно зрозуміти, що працює на практиці. Підкажіть, будь ласка, чи можна оформити все дистанційно, чи потрібно їхати в офіс? І як із трекінгом — чи видно всі етапи доставки, чи тільки базові статуси? Також цікавить, чи перевіряють співробітники опис вкладення перед відправкою, щоб уникнути проблем на митниці. Просто не хотілося б, щоб посилка застрягла через якусь дрібницю. І ще момент — чи були додаткові платежі вже після відправлення, чи кінцеву вартість озвучують одразу?

4

Я оформляв доставку посилок в Норвегію з України https://semero.ua/shipping/package/parc … to-norway/  через логістичну компанію «Semero» , яка спеціалізується на міжнародних відправленнях, і загалом процес виявився доволі простим. Спочатку менеджер пояснив вимоги до документів і пакування, щоб митниця не затримувала відправлення. Посилки приймають навіть від невеликої ваги, а доставку виконують через міжнародні кур’єрські служби, тому є трек-номер і нормальне відстеження на всіх етапах. Частину оформлення можна зробити дистанційно, що економить час. Також є підтримка, яка відповідає на питання під час доставки. За строками в мене вийшло приблизно кілька днів, без непередбачуваних затримок.

https://i.postimg.cc/2yPNK9dw/Skrinsot-11-09-2025-104809.jpg