1

Тема: Хочеться поставити крашпеди без зварювання — реально?

Хочу поставити захист на мотоцикл, але без зварювання рами. Цікавлять крашпеди, щоб при падінні на малій швидкості не розбити пластик і бак. Читав, що дехто свердлить раму або варить додаткові вушка, але лізти в конструкцію не хочу. Чи реально знайти варіант, який стає на штатні точки кріплення двигуна? Мотоцикл дорожній, без дуг, рама алюмінієва. Потрібно, щоб установка була без колгоспу і без ризику послабити конструкцію.

Re: Хочеться поставити крашпеди без зварювання — реально?

Реально обійтися без зварювання, головне — дивитися на комплекти, які кріпляться через довгі болти в місця кріплення двигуна до рами. У більшості сучасних байків ці точки розраховані на навантаження, тому додатковий елемент між рамою та двигуном ставиться через проставку. Важливо, щоб у комплекті були загартовані болти правильної довжини та втулки, які не дають перекосу. Також зверни увагу на матеріал самого слайдера — полімер щільний, не крихкий, щоб не розсипався при першому контакті з асфальтом.

3

Тобто виходить, що можна поставити все болт-он без втручання в раму? Переживаю, щоб при падінні не вирвало різьбу з блоку двигуна. Чи є сенс брати варіант із металевою основою та змінною пластиковою частиною? І ще момент — чи потрібно використовувати фіксатор різьби та динамометричний ключ при монтажі, чи достатньо просто затягнути «на око»? Не хочеться наробити помилок і потім мати проблеми.

26081988 пишет:

Тобто виходить, що можна поставити все болт-он без втручання в раму? Переживаю, щоб при падінні не вирвало різьбу з блоку двигуна. Чи є сенс брати варіант із металевою основою та змінною пластиковою частиною? І ще момент — чи потрібно використовувати фіксатор різьби та динамометричний ключ при монтажі, чи достатньо просто затягнути «на око»? Не хочеться наробити помилок і потім мати проблеми.

Так, болт-он рішення існують і нормально працюють без зварювання, головне — правильний монтаж. Крашпеди з металевою внутрішньою шпилькою та змінною полімерною накладкою практичніші: після ковзання міняється лише зовнішній елемент, а не вся конструкція. Обов’язково використовуй динамометричний ключ і дотримуйся моменту затягування, рекомендованого для болтів кріплення двигуна, плюс середній фіксатор різьби.

Я собі замовляв крашпеди https://mexaldshop.com/stajlyng-y-tyuny … -mototsykl в інтернет-магазині MexaldShop — там є варіанти під різні моделі з повним комплектом кріплення, втулками та інструкцією. Стають у штатні точки, без свердління й без зварювання, що зберігає геометрію рами та гарантію. Для міських падінь на невеликій швидкості цього захисту більш ніж достатньо, пластик і кришки двигуна залишаються цілими.
https://mexaldshop.com/image/cache/catalog/product/6727990007_krashpedy-slajdery-na-228x228.jpg

5

Круто. Мені також таке потрібно.

6 (01.03.2026 20:43:31 отредактировано ofilimonov)

А мені була потрібна фара для мотоцикла , то я в магазині Zapchasti.lviv.ua замовив. Знайшов потрібний варіант швидко, вибір хороший, тому вирішив не відкладати і оформив замовлення. Фара підійшла ідеально, освітлення тепер дуже круте та я можу не переживати за безпеку, бо дорогу бачу на далеку відстань.