Тема: Які документи реально потрібні, щоб пригнати машину під ключ із США?

Хочу пригнати авто під ключ, але зовсім не розбираюся, які документи реально потрібні, щоб уникнути затримок на митниці чи проблем при сертифікації в Україні. Чи достатньо договору купівлі‑продажу та паспорта, чи потрібні ще інвойс, транзитні документи, сертифікати відповідності, страховка Green Card? Хочу зрозуміти, що реально обов’язково мати ще до приїзду авто, щоб все пройшло гладко, без додаткових поїздок і штрафів.

Re: Які документи реально потрібні, щоб пригнати машину під ключ із США?

Якщо говорити практично, документи краще розділити на три блоки. Перший — купівля: договір чи інвойс, техпаспорт, експортні документи та сертифікат відповідності продавця. Другий — перетин кордону: страховка Green Card, транзитні номери та підтвердження оплати авто. Третій — українські формальності: паспорт, ІПН, митна декларація, сплата митних платежів та сертифікація для реєстрації. Коли все готово по блоках, ризики затримок мінімальні.

Але чи всі ці документи треба мати ще до перетину кордону, або частину можна оформити вже в Україні? І які документи критичні саме для митниці, а які — для сертифікації та реєстрації? Хочу знати, на що реально варто звернути увагу ще перед покупкою.

spiridonovsasa731 пишет:

Але чи всі ці документи треба мати ще до перетину кордону, або частину можна оформити вже в Україні? І які документи критичні саме для митниці, а які — для сертифікації та реєстрації? Хочу знати, на що реально варто звернути увагу ще перед покупкою.

Головне — підготувати все, що стосується купівлі і перетину кордону, ще до того, як авто виїде з країни експорту: договір чи інвойс має бути без помилок, техпаспорт і транзитні документи — щоб авто легально їхало. Страховка Green Card обов’язкова для пропуску через кордон. Митна декларація і підтвердження оплати митних платежів — теж критично важливі, тут часто бувають затримки. Сертифікат відповідності для реєстрації можна оформити вже після розмитнення, але знати вимоги треба заздалегідь.

Щоб не витрачати час і нерви, можна скористатися комплексним супроводом від компаній, які роблять все під ключ. Наприклад, Bex Auto https://bex-auto.com/uk пропонує повний супровід: перевірка авто, оформлення документів, доставка, митне оформлення, сертифікація і реєстрація в Україні без твоєї постійної присутності. Це значно спрощує процес і зменшує ризик помилок, бо весь пакет документів готується професіоналами заздалегідь.
https://bex-auto.com/storage/cars/17288bfb239e64420838be52ba006a37.jpeg.webp