Тема: Питання про освітлення

Привіт! Потрібно якось вирішити питання освітлення дитячого майданчика і поруч футбольного поля, бо зараз темніє рано і без світла ні дітям, ні тим, хто приходить пограти ввечері, незручно і небезпечно.

Думаю про те, щоб поставити якусь освітлювальну вежу або портативні лампи, але зовсім не розумію, що реально працює: які варіанти варто розглядати, скільки це може коштувати і де такі штуки брати? Хто вже вирішував подібне - підкажіть, який варіант світла реально дає нормальне освітлення на майданчику і полі?

2

Re: Питання про освітлення

alexomask9 пишет:

Привіт! Потрібно якось вирішити питання освітлення дитячого майданчика і поруч футбольного поля, бо зараз темніє рано і без світла ні дітям, ні тим, хто приходить пограти ввечері, незручно і небезпечно.

Думаю про те, щоб поставити якусь освітлювальну вежу або портативні лампи, але зовсім не розумію, що реально працює: які варіанти варто розглядати, скільки це може коштувати і де такі штуки брати? Хто вже вирішував подібне - підкажіть, який варіант світла реально дає нормальне освітлення на майданчику і полі?

Звичайні ліхтарі на стовпах для майданчика чи футбольного поля часто не дають потрібного ефекту - світло розсіюється, а в центрі все одно лишаються темні плями. Якщо стоїть завдання якісно "залити" світлом велику площу, то стандартні прожектори на низьких опорах будуть тільки сліпити гравців. Найкращий варіант - це підняти джерело світла якомога вище, метрів на 5-7, щоб промені падали зверху під кутом. Це мінімізує довгі тіні та створює рівномірне освітлення, як на професійних стадіонах, тільки в меншому масштабі.

Для таких цілей ідеально підходять мобільні установки, які можна пересувати залежно від того, де зараз грають діти чи дорослі. Можу підказати ресурс, де представлені професійні освітлювальні вежі https://www.tprom.com.ua/ua/product-cat … lni-vezhi/ там можна підібрати варіант за потужністю ламп та висотою щогли, щоб світла вистачало і на ворота, і на ігрову зону поруч. Раджу обирати саме LED-модулі: вони не потребують часу на розігрів, споживають мінімум енергії від мережі або генератора і набагато стійкіші до випадкових ударів м’ячем, ніж старі лампи. Головне - зверніть увагу на стійкість конструкції, щоб її не розхитало вітром, тому наявність висувних опор (аутригерів) буде величезним плюсом для безпеки на дитячому майданчику.