Привіт. Дуже правильне питання, тому що саме з вибору майданчиків у крауді або починається результат, або проблеми. Те, що ти описав про «лінкопомийки», на жаль, класична історія, коли виконавець женеться за кількістю, а не якістю.
Я для себе давно склав просте правило: чим жорсткіша модерація на форумі й чим більше там нормальних дискусій без спаму, тим цінніша з нього буде посилання. Дивлюся на кілька речей — чи оновлюються теми, чи є живі відповіді, чи видаляють відверту рекламу, як індексуються сторінки в Google. Якщо хоча б два пункти «кульгають», майданчик відлітає.
Частину крауду роблю сам, а частину віддаю тим, хто працює тільки з ручним розміщенням і так само фільтрує форуми, а не стріляє з гармати по вороб’ях. Вони спочатку заходять у тему без посилань, підтримують діалог, а вже потім акуратно вплітають URL там, де це логічно й дійсно корисно по суті. Такий підхід повільніший, зате не викликає алергії у модераторів і добре заходить у пошук. Якщо треба, можу в приват поділитися своїм чек‑листом і контактами — тут не хочу перетворювати гілку на "ярмарок послуг" Щоб не повторюватися, я колись навіть оформив це в окремий матеріал на блозі — там якраз по пунктах розписав, як відбирати форуми під крауд і на що дивитись, щоб не зливати бюджет у сміття. Якщо цікаво, ось посилання: блог про крауд‑посилання — можеш глянути, там без води, чисто практика.