hryniuk402 пишет:Живу у старому будинку з чавунними батареями, але вони холодні й довго нагріваються. Хочу замінити на сталеві радіатори, але не знаю, які моделі будуть найефективніші. Система опалення без тиску, із природною циркуляцією. Порадьте, на що звертати увагу?
У вас типова ситуація для старих систем при природній циркуляції навіть хороші радіатори можуть гріти слабко, бо теплоносій рухається повільно. Я в себе мав щось подібне: старі батареї довго розігрівались і в кімнатах було нерівномірно тепло. У підсумку вирішив не тільки радіатори міняти, а й трохи модернізувати систему. Знайшов нормальний магазин опалювальних приладів Велтерм, переглянув варіанти на сайті Велтерм і вирішив спробувати поставити циркуляційний насос для опалення. Після встановлення різниця відчулась одразу: вода почала швидше циркулювати, радіатори прогріваються рівномірно, і в будинку стало значно комфортніше. Усе підійшло без проблем, монтаж нескладний. Тому з власного досвіду раджу якщо є можливість, додайте насос до системи. Це інколи дає більший ефект, ніж просто заміна батарей. Мені це рішення реально допомогло