Тема: Масло для волосся реально лікує чи тільки створює ефект?

Дівчата, поясніть по-людськи, бо я вже не розумію, де правда. Усюди пишуть, що масло для волосся ледве не лікує його: відновлює, живить, рятує після фарбування. Але читаю відгуки — і багато хто каже, що це просто візуальний ефект, типу блиск є, а стан не змінюється. У мене волосся сухе, ламке, особливо кінчики, думаю спробувати масла, але не хочу просто “замазати проблему”. Чи реально воно якось впливає на волосся, чи це просто плівка зверху? Хто користувався довго — скажіть чесно, є сенс чи ні?

2

Re: Масло для волосся реально лікує чи тільки створює ефект?

Скажу прямо: масло не лікує волосся в прямому сенсі. Волосина вже не жива, її не “відновиш”. Але масла дають хороший догляд — вони згладжують поверхню, зменшують сухість, роблять волосся м’якшим і блискучим. Через це здається, що воно стало здоровішим. Ще плюс — менше ламкості і захист від зовнішніх факторів. Але якщо волосся сильно пошкоджене, масло саме по собі нічого кардинально не змінить, це скоріше підтримка і захист.

Тоді зрозуміло, чому в мене був дивний ефект. Спочатку після масла волосся прям шовкове, а через деякий час ніби ще суші стає. Я думала, що це мені не підходить або я щось не так роблю. Виходить, воно просто дає вигляд, але не вирішує проблему всередині? І як тоді правильно ним користуватись, щоб не зробити гірше? Бо не хочеться витрачати час на те, що дає тільки тимчасовий результат.

4

spiridonovsasa731 пишет:

Тоді зрозуміло, чому в мене був дивний ефект. Спочатку після масла волосся прям шовкове, а через деякий час ніби ще суші стає. Я думала, що це мені не підходить або я щось не так роблю. Виходить, воно просто дає вигляд, але не вирішує проблему всередині? І як тоді правильно ним користуватись, щоб не зробити гірше? Бо не хочеться витрачати час на те, що дає тільки тимчасовий результат.

Так і є: ефект від масла більше зовнішній. Багато хто думає, що достатньо купити масло для волосся і проблема вирішиться, але воно працює як захист, а не як лікування. У тому ж Estet Beauty видно, що масла різні за щільністю і дією, і це важливо. Якщо наносити занадто часто або на сухе зневоднене волосся без іншого догляду, можна отримати зворотний ефект — волосся буде виглядати гірше.

Правильний підхід — трохи масла на вологі або злегка підсушені кінчики, плюс нормальний базовий догляд. Тоді воно реально допомагає зберегти стан і зробити волосся більш доглянутим, але не варто чекати від нього “лікування”.
https://estetbeauty.com.ua/wp-content/uploads/2025/05/pytatelnoe-maslo-dlia-volos-y-kozhy-holovy-qa-nouroshing-scalphair-oil-50ml-34128050440059-300x300.webp

spiridonovsasa731 пишет:

Дівчата, поясніть по-людськи, бо я вже не розумію, де правда. Усюди пишуть, що масло для волосся ледве не лікує його: відновлює, живить, рятує після фарбування. Але читаю відгуки — і багато хто каже, що це просто візуальний ефект, типу блиск є, а стан не змінюється. У мене волосся сухе, ламке, особливо кінчики, думаю спробувати масла, але не хочу просто “замазати проблему”. Чи реально воно якось впливає на волосся, чи це просто плівка зверху? Хто користувався довго — скажіть чесно, є сенс чи ні?

Я теж колись думав, що масла для волосся це більше про "красиву картинку", ніж про реальний догляд. Бо після них волосся ніби блищить, але через день знову сухе. У мене була така ж проблема ламкі кінчики, сухість після фарбування і постійне відчуття, що волосся просто виснажене. У підсумку зрозумів, що одними маслами ситуацію не витягнути, і почав шукати більш комплексний догляд. Так натрапив на bosley маска, де є щоденний догляд від BosleyMD. Сподобалось, що бренд BosleyMD пропонує підхід не тільки для "візуального ефекту", а саме для зміцнення і нормального відновлення волосся. Вирішив спробувати кілька засобів Bosley, і чесно різниця реально помітна. Волосся стало більш м’яким, менше ламається, кінчики виглядають живішими, а блиск не зникає після першого миття. І головне немає відчуття жирної плівки, як це часто буває з маслами.