Тема: Хто ставив розпашну шафу в маленьку кімнату - нормально?

Хочу поставити звичайну розпашну шафу в спальню на дев'ять квадратів. Купе не дуже подобається через те, що закриває половину огляду, та й механізми там часто ламаються. Хвилює, чи не заважатимуть двері у відкритому стані, бо перед шафою залишається всього сантиметрів вісімдесят до ліжка. Хто ставив таке в тісних умовах, наскільки це реально зручно в побуті?

2

Re: Хто ставив розпашну шафу в маленьку кімнату - нормально?

Вісімдесят сантиметрів це цілком нормально для розпашних дверей, якщо самі стулки не робити занадто широкими. Оптимально ділити фасад на двері по сорок або сорок п'ять сантиметрів, тоді вони при відкриванні не б'ються об ліжко. У мене в малій кімнаті стоїть саме такий варіант, доступ до всіх речей одночасно просто супер. Головне, щоб петлі були з доводчиками, інакше постійно гримітимуть.

3

Про вузькі стулки по сорок сантиметрів я навіть не подумав, це дійсно рятує простір. А як краще організувати наповнення всередині, щоб витиснути максимум користі з невеликих габаритів? Думаю замовити висоту під саму стелю, десь двісті сорок сантиметрів, щоб зверху не збирався пил. Чи не буде така конструкція сильно тиснути психологічно в маленькій спальні?
Ще дружина просить зробити повністю дзеркальні фасади для візуального розширення кімнати, але я боюся, що вони будуть занадто важкими для звичайних завісів.

4 (26.05.2026 11:24:20 отредактировано 26081988)

Висота під стелю це єдине правильне рішення для обмеженої площі, бо туди можна сховати весь сезонний непотріб. Світлі матові фасади взагалі не тиснуть, а дзеркало реально збільшує простір у два рази.
Для надійності просто став по чотири петлі на кожні двері з дзеркалом, тоді нічого не провисне. Якщо шукаєш перевірені варіанти, то на Stulchik класична розпашна шафа розпашна шафа має детальні схеми наповнення, можна підібрати під свої розміри. Всередині обов'язково комбінуй глибокі полиці з висувними шухлядами для білизни, бо просто глибока ніша перетворюється на хаос.
Штангу під верхній одяг плануй з одного боку, а іншу половину віддай під полиці через кожні тридцять п'ять сантиметрів. Таке планування дозволить розкласти максимум речей без порожнього повітря. Глибину менше шістдесяти сантиметрів не бери, бо плечики з куртками заважатимуть закривати стулки.
https://i.postimg.cc/tgsJVqJp/image.png