1

Тема: Де мені купити хороший побутовий лінолеум?

Підкажіть, де зараз реально можна знайти якісний побутовий лінолеум для квартири? Роблю ремонт у двокімнатній квартирі й уже заплутався у виборі. У магазинах продавці радять зовсім різні варіанти: хтось каже брати товщий, хтось — дивитися тільки на клас зносостійкості, а ще є різниця по основі та виробниках. Мені потрібен нормальний варіант для кухні та коридору, щоб не протерся через рік і не почав хвилями йти після миття підлоги. Хотілося б ще, щоб колір був сучасний, не “під старий офіс”. Бюджет середній, але переплачувати просто за бренд не хочу. Може, хтось уже купував нещодавно й може підказати, на що звернути увагу та де краще дивитися нормальний асортимент?

2

Re: Де мені купити хороший побутовий лінолеум?

Якщо вибирати побутовий лінолеум для квартири, то варто дивитися не лише на зовнішній вигляд. Багато хто бере найдешевший варіант, а потім дивується, чому через кілька місяців залишаються вм’ятини від меблів або стирається верхній шар біля входу. Для кухні й коридору краще звертати увагу хоча б на 22–23 клас зносостійкості, особливо якщо вдома є діти чи домашні тварини. Також має значення товщина захисного шару — чим він кращий, тим довше покриття зберігає нормальний вигляд. Ще рекомендую дивитися на основу: спінена зазвичай м’якша й тепліша під ногами. І не поспішай купувати одразу після першого магазину — зараз асортимент дуже різний, і навіть одна й та сама модель може сильно відрізнятися за ціною.

3

Дякую за пояснення, тепер хоч трохи зрозуміліше, на що дивитися. Я якраз боявся взяти щось красиве зовні, але слабке по якості. У мене вдома ще кіт постійно носиться по коридору, тому хочеться, щоб покриття не подряпалося дуже швидко. Ще важливо, аби лінолеум нормально мився й не мав сильного запаху після укладки. Уже переглянув кілька місцевих магазинів, але там або вибір маленький, або ціни дивні. Може, підкажеш, куди краще звернутися, щоб був адекватний вибір і можна було спокійно порівняти різні варіанти побутового лінолеуму без нав’язування від продавців?

4

Можеш подивитися варіанти на сайті маркетплейсу Umall. Там є окремий розділ саме під побутовий лінолеум https://umall.ua/catalog/bytovoj-linoleum/ тому не доведеться довго шукати серед інших покриттів. Мені сподобалося, що можна нормально порівняти характеристики, ширину рулонів, товщину та відтінки без поспіху. Для квартири це зручно, бо одразу видно, які моделі більше підходять для кухні, спальні чи коридору. Ще плюс у тому, що є сучасні дизайни — не тільки стандартні “дерев’яні” малюнки, а й більш нейтральні варіанти під сучасний ремонт. Коли сам вибирав побутовий лінолеум, то теж довго не міг визначитися, але там хоча б є з чого обрати й можна спокійно все переглянути перед покупкою.