1

Тема: Чи звертає консульство документи через відсутність квітків?

Народ, збираюся восени на концерт у Токіо і ступорю на авіаквитках для анкети. Обов'язково викупляти дорогі перельоти наперед, чи японцям вистачить звичайного неоплаченого бронювання з сайту авіакомпанії? Що думаєте з цього приводу? Хто що пробував показувати останнім часом, консульство не завертає документи через відсутність касових чеків за квитки?

2

Re: Чи звертає консульство документи через відсутність квітків?

Консульство Японії офіційно не вимагає стовідсотково викуплених авіаквитків на етапі розгляду документів, їм цілком достатньо детального підтвердження резервування. Головне, щоб дати прильоту і вильоту чітко збігалися з кожним днем у вашому маршрутному листі. Якщо авіакомпанія зніме бронь під час перевірки вашого кейсу офіцером, то документи просто повернуть назад без штампа.

3

Велике дякую за роз'яснення щодо резервацій, буду шукати варіанти з тривалим утриманням квитків у системі. Підкажіть ще такий момент, якщо я лечу сам і планую зупинятися виключно в хостелах та капсульних готелях, це нормально сприймається консульськими працівниками? Чи варто залучити візових фахівців для перевірки програми перебування, щоб такий бюджетний варіант проживання не став причиною для відмови?

4 (05.06.2026 11:04:51 отредактировано xtrance1991)

Формат житла для японців не має значення, якщо воно офіційно зареєстроване і в анкеті вказані точні контакти. Коли мені знадобилося оформити туристичну візу в Японію https://www.hotvisa.com.ua/visa/viza-v-yaponiyu  , я вирішив перестрахуватися з логістикою і віддав свої документи на аудит менеджерам з hotvisa.
Фахівці компанії hotvisa підказали, як правильно заповнити англомовний графік переміщень, прибрали всі нестиковки між хостелами і звірили фінансові довідки з банку. Завдяки перевірці від hotvisa документи пройшли консульство з першої спроби без вимог донести додаткові папери.
Рекомендую скористатися допомогою експертів для вичитки перед відправкою, особливо якщо маршрут складний або бюджетний. Японські офіцери чіпляються до будь-якої неточності в датах, тому краще усунути всі дрібні помилки заздалегідь.

https://i.postimg.cc/5y5yxPzG/Skrinsot-01-12-2025-104609.jpg