1

Тема: Насосна станція почала капати - як вибрати потрібний сальник?

Привіт. Допоможи розібратися. Насосна станція почала капати, думаю, сальник полетів. В інтернеті купа різних, а ціни від 200 до 3000 гривень. Як зрозуміти, який саме мені треба? Боюсь купити не той розмір, а здавати назад вже не будуть.

2 (16.06.2026 21:15:02 отредактировано xtrance1991)

Re: Насосна станція почала капати - як вибрати потрібний сальник?

Була така сама фігня місяць тому. Найголовніше - не бери найдешевші аналоги, вони з якоїсь китайської гуми і через тиждень потечуть знову. Я спочатку зекономив, купив за 150 гривень, то через три дні все капало ще сильніше. Довелося знову розбирати і міняти.

3 (16.06.2026 21:15:27 отредактировано xtrance1991)

Найкраще шукати або оригінал, або з нормальними відгуками. Якщо вже міняти, то бери якісний, щоб не переробляти двічі. Перевір, щоб там була нормальна пружина і гума не тверда на дотик.

4

Дякую за пораду. Але як дізнатись точний розмір, якщо на старому сальнику немає ніяких цифр? Бо в магазинах питають модель насоса, а я навіть не знаю, де вона написана. Може, є якийсь універсальний спосіб виміряти його самостійно?

5

"При виборі сальника для насосу https://mastershop.com.ua/zapchasti-dli … i/salniki/ потрібно знати три основні параметри: внутрішній діаметр (d), зовнішній діаметр (D) і ширину (B) . Якщо немає чим міряти, то сфотографуй його і покажи консультанту – вони зазвичай допомагають підібрати аналог за зовнішнім виглядом.
Зверни увагу на матеріал. Для звичайної води в системі опалення або водопостачання бери з керамічним або графітовим кільцем – вони довговічніші. Гумові швидше зношуються, особливо якщо вода жорстка або з домішками . Якщо є можливість, шукай сальник із силіконовим ущільнювачем, він витримує більший діапазон температур.

https://i.postimg.cc/pTtTyv5f/Skrinsot-20260616-174006.jpg"