1

Тема: Кіт довго сидить у лотку, жалібно нявчить, а результату нуль

Привіт усім. Мій Марсик третій день млявий, майже не їсть і постійно ховається по кутках. Сьогодні помітила, що він довго сидить у лотку, жалібно нявчить, а результату нуль. Думаю, може це сечокам'яна хвороба або якийсь сильний запор. Живіт наче твердий, коли торкаюся, він одразу тікає. Підкажіть, до чого готуватися і які аналізи зазвичай призначають у таких ситуаціях, бо я вже місця собі не знаходжу від паніки.

2

Re: Кіт довго сидить у лотку, жалібно нявчить, а результату нуль

У мого британця була схожа історія минулого року. Це дуже схоже на проблеми з сечовивідною системою, у котів це слабке місце, особливо якщо годувати сухим кормом і вони мало п'ють. Головне зараз не зволікати, бо якщо це непрохідність, рахунок іде на години. Нам у клініці першим ділом ставили катетер, щоб злити сечу, та знімали спазм. Обов'язково здайте загальний аналіз сечі та кров, щоб виключити запалення нирок. На око такий діагноз ніхто не ставить, потрібна ретельна діагностика.

3

Дякую за таку швидку відповідь, ви мене трохи заспокоїли і водночас змусили діяти швидше. Вже збираюся у ветеринарку, благо вона поруч. Хотіла ще запитати, чи потрібно перед виїздом якось по-особливому готувати кота до огляду, наприклад, не годувати або не давати води. Ветеринар по телефону сказав, що бажано зробити повне обстеження че Reverso, але я забула уточнити деталі через нерви. Що саме туди входить, крім крові, щоб знати, які процедури чекають на малого?

4

Обов'язково зробіть узд для тварин узд для тварин  , бо без цього неможливо побачити наявність піску, камінців у сечовому чи стіни органу. Нам дивилися і сечовий, і нирки одразу.
Щодо підготовки, то краще не годувати котика хоча б годин 6 перед візитом. Для ультразвуку бажано мати наповнений сечовий міхур, тому не давайте йому ходити в туалет прямо перед виходом, якщо це вийде контролювати.
Шерсть на пузі доведеться поголити, без цього датчик не зможе дати чітку картинку. Не хвилюйтеся, процедура повністю безболісна, мій навіть майже не крутився, головне акуратно тримати.

https://i.postimg.cc/wvcpBFMH/Skrinsot-20260616-231610.jpg