Тема: Заблокували рахунок за кордоном — що робити?

У мене виникла дуже дивна ситуація з банківським рахунком за кордоном. Банк раптом обмежив операції й попросив купу документів щодо походження коштів. Частину паперів я мала, але були й такі, які довелося шукати по старих договорах та виписках. Спочатку думала, що це звичайна банківська перевірка і сама все закрию, але потім почалися питання щодо конкретних переказів, а відповісти нормально я вже не могла. Особливо напрягало, що рахунок потрібен для роботи й через це почали зависати платежі. Як краще діяти, якщо банк не просто просить підтвердження, а фактично обмежує користування рахунком?

2

Re: Заблокували рахунок за кордоном — що робити?

xkristinaxbond пишет:

У мене виникла дуже дивна ситуація з банківським рахунком за кордоном. Банк раптом обмежив операції й попросив купу документів щодо походження коштів. Частину паперів я мала, але були й такі, які довелося шукати по старих договорах та виписках. Спочатку думала, що це звичайна банківська перевірка і сама все закрию, але потім почалися питання щодо конкретних переказів, а відповісти нормально я вже не могла. Особливо напрягало, що рахунок потрібен для роботи й через це почали зависати платежі. Як краще діяти, якщо банк не просто просить підтвердження, а фактично обмежує користування рахунком?

У мене було щось схоже, тільки питання виникло через кілька міжнародних переказів і документи щодо бізнесу. Я звернулася до Prikhodko & Partners https://internationallawyer.net/ коли зрозуміла, що сама вже ходжу по колу й тільки збираю папери навмання. Передала їм листування з банком, виписки та договори, які були на руках. Мені допомогли розкласти все по датах і пояснили, які документи реально потрібні для підтвердження операцій. Далі вже стало зрозуміліше, як відповідати банку і що саме варто додатково підтвердити. Найбільше сподобалося, що не змушували бігати й збирати все підряд — спочатку розібралися, де саме проблема, а вже потім сказали, що робити.