xkristinaxbond пишет:Підкажіть, будь ласка, хто вже оформлював субсидію в Києві у 2026 році? Хочу подати документи вперше й трохи заплуталась, що саме зараз потрібно готувати. Чи реально все зробити онлайн, щоб не їхати до ПФУ? Особливо цікавить подача через «Дію» — як там усе проходить, скільки часу займає заповнення заяви і скільки потім чекати на рішення? Не хотілося б кілька разів переробляти документи через якусь дрібну помилку.
Я якраз нещодавно розбиралася з цим питанням і в результаті оформлювала все онлайн. Перед подачею переглянула інструкцію на Kyiv Online, тут https://kyiv-online.com/yak-oformiti-su … strukciya/ нормально пояснено, які документи потрібні, що вказувати в заяві та декларації і які є нюанси для киян. Саму заявку подала через електронний сервіс, без походів по кабінетах. У мене на заповнення пішло близько пів години, головне було заздалегідь перевірити дані про доходи та склад домогосподарства. Після подачі залишалося тільки чекати рішення ПФУ — розгляд може тривати до 30 днів. Загалом нічого складного немає, просто краще спочатку уважно зібрати документи, а вже потім заповнювати форму.