Тема: Як купити квартиру?

Привіт! Я збираюсь купувати квартиру, скажімо вже є варіант. Далі як відбувається процес? Які документи я отримую після купівлі? Чи треба щось і десь завіряти?

2

Re: Як купити квартиру?

alexomask9 пишет:

Привіт! Я збираюсь купувати квартиру, скажімо вже є варіант. Далі як відбувається процес? Які документи я отримую після купівлі? Чи треба щось і десь завіряти?

Для початку, вже коли обрали варіант, треба переконатися, що у продавця є всі документи: право власності, довідки з БТІ та відсутність боргів. Після узгодження ціни переходите до оформлення договору купівлі-продажу. До речі, тут важливо звернутися до досвідченого нотаріуса — він не лише запевнить угоду, а й перевірить документи на можливі ризики.

Після купівлі отримуєте на руки завірений договір, що підтверджує вашу власність. Його разом з правом власності вносять до Державного реєстру прав на нерухомість, що додає надійності. Зверніть увагу, що цей реєстр — обов'язкова частина процесу, він гарантує ваше право як власника. Щоб детальніше розібратись, що має бути в договорі і на що звертати увагу, рекомендую почитати статтю від АН Маяк — договір купівлі-продажу нерухомості https://mayak.kiev.ua/news/dohovir-kupi … rukhomosti і якщо ви купуєте через рієлтор квартиру, то майже всі паперові моменти бере на себе він і вам по мінімуму треба буде вдаватися в процес.

Чи є у вас поради щодо того, як оцінити надійність забудовника перед покупкою квартири? Можливо, варто перевіряти відгуки або побачити вже здані об'єкти в живу, перш ніж укладати угоду?

4

Думав, як можна забезпечити своє фінансове майбутнє. На той момент я шукав можливості для інвестицій, і раптом зрозумів, що інвестиція в нерухомість може бути ідеальним рішенням. Я вирішив придбати квартиру на Драгоманова 31-А https://build.kovalska.com/projects/31 від цього забудовника. Після ретельного вибору серед багатьох варіантів я зупинився на сучасному комплексі в хорошому районі, який має всі шанси зрости в ціні. Купівля квартири стала для мене не тільки захистом від інфляції, а й перспективною інвестицією на майбутнє. Порівняно з іншими варіантами, ця покупка здалася найбільш вигідною. Це не лише про майбутнє, а й про те, що тепер я маю реальний актив, який забезпечить мене в разі непередбачуваних ситуацій. Я дуже задоволений своїм вибором і впевнений, що це було одне з найкращих рішень у моєму житті.

5

Дякую

6

Привіт! Якщо варіант уже є, далі все відбувається через нотаріуса: перевіряють документи, підписуєте договір купівлі-продажу, і нотаріус одразу реєструє право власності в реєстрі. Після цього ти отримуєш договір і витяг про право власності — цього достатньо, нічого додатково завіряти не треба.

Якщо хочеш спокійніше пройти процес, можна звернутись до спеціалістів Level Group — вони супроводжують угоду і перевіряють квартиру перед покупкою, щоб без ризиків.