Тема: Дивна rx 460
На ОЛХ придбав rx 460 XFX 4gb. Виявилося що вона умовно робоча. Вона витримує стрес тест у фурмарку і демонструє відповідну ефективність у іграх, але.... Ця карта була придбана у козла, що "забув" повідомити про те, що працювати відповідним чином вона буде лише на комп'ютері з іншим відео і віндовс. Оригінальний біос він замінив на розблокований, при цьому карта збільшила свою ефективність відсотків на 10-15 за рахунок розблокованих конвеєрів і збільшених частот, але перестала давати картинку у біосі. Для того, щоб встановити її потрібно завантажити віндовс з іншої карти/вбудованого у процесор відеоядра, встановити драйвера (десятка їх підтягне сама), вимкнути комп'ютер, підключити монітор до rx 460, і включити вже з нею. Комп'ютер завантажеться, і з'явиться екран вінди. Оригінального біосу цей мамкін майнер не зберіг і тепер карта може працювати лише в такому підстреленому режимі. Моя основна робоча система - лінукс і налаштувати відео в ній я не зміг. Знайти оригінальний біос я теж не спромігся, у xfx як виявилося просто збочено велика кількість варіантів карт, і саме на таку біосу я не знайшов. Власне питання таке - це дійсно проблема біосу, чи мають місце залізні вади? Якщо в системі немає іншої відеокарти, материнка сигналізує про відсутність відеоадаптора.