1

Тема: Чи є в Києві хороший дитячий офтальмолог?

Дівчата і хлопці, підкажіть, хто стикався. У мого сина (7 років) останнім часом почав з'являтися дискомфорт в очах — скаржиться, що «пече», іноді тре руками, а ввечері очі стають червоні. Телевізор і гаджети обмежені, в школі сидить не на першій парті. Педіатр каже, що треба до офтальмолога, але я не знаю, куди краще звернутися з дитиною, щоб дійсно нормально подивились, а не просто "на відчепись". Чи є в Києві якийсь хороший дитячий офтальмолог або клініка, де нормально ставляться до маленьких пацієнтів?

2

Re: Чи є в Києві хороший дитячий офтальмолог?

Моїй доньці в шість років поставили діагноз "початкова короткозорість", і теж усе починалось з легкого почервоніння і втоми очей. Ми тоді довго шукали, куди звернутись, бо хотіли не просто перевірку з табличкою, а сучасну діагностику. Як результат — звернулись у офтальмологічну клініку. Там є дитячі офтальмологи, і підхід реально інший — дитину спочатку заспокоїли, потім провели кілька обстежень на апаратах, і все пояснили нам, батькам, по-людськи.

3

Якщо в дитини вже є симптоми (печіння, почервоніння, втома), не варто відкладати. У дитячому віці зір може змінюватись швидко, тому важливо вчасно втрутитися. Особливо рекомендую клініки, де є апаратне лікування і спеціалісти, які працюють саме з дітьми.

4 (24.04.2025 14:51:24 отредактировано xtrance1991)

Ми звертались до центру дитячої офтальмології у Києві https://visium.com.ua/ua/kontakty/kiev- … atovoy-33/  , коли в доньки почалось щось подібне — вона жалілась, що не бачить чітко цифри на дошці в школі, а ввечері часто моргала і терла очі. Нас прийняли дуже тепло — лікарка була з досвідом, одразу налагодила контакт із дитиною, навіть провела обстеження в ігровій формі. Донька не злякалась і навіть зацікавилась апаратурою.

Діагноз — спазм акомодації. Призначили апаратне лікування і спеціальні вправи, нічого надскладного, але ефект помітний вже через 2 тижні. Плюс дали рекомендації по освітленню, режиму читання та інше. Я була вражений, що лікарі не просто «відправили з краплями», а реально пояснили кожен крок. Тепер тільки туди звертаємось.

https://i.postimg.cc/FRnC0r2j/16-01-2025-225359.jpg