Тема: Ветеринарные препараты для профилактики болезней у домашней птицы?

Ребята, подскажите, какие сейчас самые надёжные ветеринарные препараты для профилактики болезней у домашней птицы? Хочу что-то эффективное, но при этом безопасное, особенно для молодняка — столько всего на рынке, что глаза разбегаются.

2

Re: Ветеринарные препараты для профилактики болезней у домашней птицы?

Для профилактики болезней у домашней птицы используют: антибактериальные препараты (Доксициклин, Энтриким), противопаразитарные (Ивермек, Альвет), вакцины (Ньюкасл, Гамборо) и витаминно-минеральные добавки (Чиктоник, Селенвит-Е). Всегда советуйтесь с ветеринаром перед применением.

3

Re: Ветеринарные препараты для профилактики болезней у домашней птицы?

Я теж колись довго розбирався в цьому питанні, бо для молодняка особливо важливо не нашкодити. Більшість птахівників зараз радять робити профілактику не антибіотиками, а більш м’якими засобами — пробіотиками, вітамінними комплексами та імуномодуляторами. Наприклад, пробіотичні добавки для птиці добре підтримують мікрофлору кишечника, пригнічують патогенні бактерії та знижують ризик інфекцій. У курчат при цьому покращується ріст, імунітет і загальний стан організму. Такі засоби часто додають у воду або корм курсами, особливо в перші тижні життя. Також багато хто використовує вітамінні комплекси (типу мультивітамінів для птиці) та ферментні добавки — вони допомагають зміцнити імунітет і зменшують стрес після перевезення або зміни корму. Щоб не нарватися на підробки, я зазвичай беру препарати в перевірених місцях. Наприклад, можна подивитися інтернет-магазин зоотоварів NEWVET — там є Інтернет-магазин ветеринарних препаратів та зоотоварів із різними засобами для птиці, включно з профілактичними добавками та препаратами для молодняка. Головне правило — не перевищувати дозування і, якщо є можливість, порадитися з ветеринаром. Тоді профілактика дійсно працює.