Тема: Полуторна ковдра норм для однієї людини чи краще одразу брати більшу?

Полуторна ковдра норм для однієї людини середньої статури чи краще одразу брати більшу модель, щоб було комфортніше загортатися? Зараз сплю на односпальному ліжку, але планую згодом оновити меблі на ширші. Хочу зрозуміти, чи вистачає ширини сто сорок чи сто п'ятдесят сантиметрів, щоб під час сну не вилазили ноги або не піддувало з боків, коли перевертаєшся. Чи є сенс купувати двоспальний варіант для себе одного, чи це буде занадто громіздко, важко у пранні та незручно в плані підбору постільної білизни, яка для полуторних моделей зазвичай дешевша та доступніша в магазинах?

2

Re: Полуторна ковдра норм для однієї людини чи краще одразу брати більшу?

Користуюся полуторною ковдрою вже кілька років і можу сказати, що для однієї людини це цілком базовий варіант. Вона легка, її просто заправляти в підковдру самостійно, і в пральну машину вона влізає без проблем. Проте, якщо ви любите крутитися або підкладати край ковдри під ноги чи між колінами, то ширини сто сорок сантиметрів може бути впритык. Особисто мені іноді не вистачає запасу по боках, особливо взимку, коли хочеться максимально закутатися від протягів. Наповнювач у мене синтетичний, він досить об'ємний, але ваги бракує.

3

Дякую за таку детальну відповідь, тепер бачу, що мої сумніви щодо ширини були не марними. Напевно, варто придивитися до моделей зі збільшеною довжиною або трохи ширших варіантів у цьому сегменті. А підкажіть ще, як щодо наповнювачів для таких ковдр, які зараз найкраще тримають форму та не парять вночі? Боюся, що дешеві варіанти швидко зб'ються в грудки після прання або будуть створювати ефект парника. Куди краще звернутися, щоб знайти якісну річ із натуральним покриттям, яка б дихала, і на які характеристики стібки варто звернути увагу, щоб ковдра залишалася рівномірно набитою по всій площі?

4

Якщо ви цінуєте комфорт і хочете, щоб річ служила довго, раджу обирати ковдру зі щільністю наповнювача від 300 грамів на метр квадратний для всесезонного використання. Важливо, щоб чохол був виготовлений із бавовни або якісної мікрофібри, яка не ковзає всередині білизни.
Я змогла ковдри полуторні купити недорого https://svit-matrasiv.com.ua/ua/odeyala … lutornyii/ вибравши модель із наповнювачем з бамбукового волокна або штучного лебедячого пуху. Такі матеріали дуже пружні, вони миттєво відновлюють форму і не накопичують пил. При виборі обов'язково дивіться на тип прошивки. Краще брати фігурну або дрібну клітинку, тоді наповнювач надійно зафіксований і не мігрує кутами. Також перевіряйте обробку країв, кант має бути міцним, щоб виріб не втрачав геометрію.
Для однієї людини полуторка ідеальна тим, що вона не звисає до підлоги, збираючи пил, і під нею не так жарко, як під величезним євро-варіантом. Якісна ковдра має бути м’якою на дотик і не шурхотіти при рухах, тоді сон буде справді глибоким. Перед покупкою обов'язково промацайте кути, вони мають бути щільно заповнені без порожнеч.

https://skrinshoter.ru/s/271225/nsIUgerM.jpg?download=1&name=%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BE%D1%82-27-12-2025%2006:46:55.jpg