Тема: Блок живлення для всього дому

Вітаю, шановні інженери!
Мені треба встановити EcoFlow / Bluetti — це потужні акумуляторні станції (UPS), які можуть живити всю квартиру або офіс через щиток, а не через подовжувач.

Коли вимикають світло, то не допомагає генератор, бо з ним не працює електроніка газового котла системи опалення.

Скільки коштує з підключенням станція класу EcoFlow DELTA Pro або Bluetti AC300 + перемикач вводу (I-0-II) в електрощиті?
У такій схемі кондиціонер на мінімумі (≈500 Вт) працюватиме 5–10 годин залежно від ємності батареї, все безпечно й автоматично.
І чи працює при цьому заземлення?
Хто це може гарно змонтувати, щоб все працювало, і інтернет, і 1 розетка, і котел?

2

Re: Блок живлення для всього дому

В мене газовий котел. Від генератора не працює.

3

Орієнтовно система на базі EcoFlow DELTA Pro або Bluetti AC300 з підключенням у щиток і перемикачем вводу (I-0-II або АВР) у середньому коштує від приблизно 70 000 до 170 000+ грн залежно від ємності батареї, комплектації та складності монтажу. Сам монтаж і підключення зазвичай додає ще близько 5 000–15 000 грн, якщо робиться нормальна схема резервного живлення для квартири або офісу. Такі станції дійсно можуть живити котел, інтернет, освітлення і частину навантаження, але важливо правильно розрахувати споживання, бо кондиціонер або інші потужні прилади швидко розряджають батарею. Заземлення при правильному підключенні зберігається і працює, але схема залежить від конкретного інвертора і щита, тому критично, щоб монтаж виконував досвідчений електрик, який уже працював з резервними системами живлення та АВР.

4

Olem пишет:

Орієнтовно система на базі EcoFlow DELTA Pro або Bluetti AC300 з підключенням у щиток і перемикачем вводу (I-0-II або АВР) у середньому коштує від приблизно 70 000 до 170 000+ грн залежно від ємності батареї, комплектації та складності монтажу. Сам монтаж і підключення зазвичай додає ще близько 5 000–15 000 грн, якщо робиться нормальна схема резервного живлення для квартири або офісу. Такі станції дійсно можуть живити котел, інтернет, освітлення і частину навантаження, але важливо правильно розрахувати споживання, бо кондиціонер або інші потужні прилади швидко розряджають батарею. Заземлення при правильному підключенні зберігається і працює, але схема залежить від конкретного інвертора і щита, тому критично, щоб монтаж виконував досвідчений електрик, який уже працював з резервними системами живлення та АВР.

Дуже дякую. Може такого досвідченого електрика порадите?

5

Я також хочу подбати про автономне живлення та вже знаю, де можна підібрати готові рішення. Для початку планую замовити зарядну станцію в магазині Zelen Store https://zelen-store.com.ua/ . У них можна знайти  надійний варіант, який стане в пригоді як для дому, так і на випадок відключень.