Тема: Хто працював з українськими виробниками текстилю - відгуки?

Хочу повністю оновити домашній текстиль і думаю підтримати наших виробників. Раніше брав турецьке, але зараз ціни злетіли, а якість стала лотереєю. Хто реально купував українське останнім часом? Цікавить, чи не розлазяться речі після прання і чи це дійсно фабричне виробництво, а не перепродаж дешевого Китаю під новими етикетками. Які враження від зносостійкості тканин?

2

Re: Хто працював з українськими виробниками текстилю - відгуки?

Брав комплект із сатину від місцевої фабрики пів року тому. Чесно, очікував гіршого, але рівень виявився цілком пристойним. Шви рівні, нитки не стирчать, після десятка прань колір не вимився. Тканина на дотик щільна, не те що марля в супермаркетах. Звичайно, ціна теж не копійчана, але воно того варте. Тільки дивіться уважно на склад, бо іноді під виглядом бавовни намагаються підсунути суміш з синтетикою.

3

Згоден, що за якість треба платити, але не хочеться переплачувати просто за бренд. Зустрічав кілька разів українські інста-магазини, де ціни вищі за імпорт, а по факту приходить щось тонке і перекошене. Ви як вибираєте, на що дивитесь у першу чергу? Я хочу знайти саме пряме виробництво, щоб був контроль якості на кожному етапі. Чи реально знайти у нас щось таке, щоб і розміри чітко співпадали, і тканина була сертифікована? Бо на матрац нестандартного розміру важко підібрати готове, а замовлення наосліп завжди лякає. Як перевірити, чи це солідна контора, чи черговий перекуп?

4

Раджу звертати увагу на перевірені майданчики, наприклад https://www.shov-ua.com.ua/ бо це реальна фабрика пошиву з власними потужностями. Коли виробник робить серйозні речі, включаючи професійний спецодяг або ЗІЗ, то і вимоги до надійності там на порядок вищі. Кожен окремий шов має бути ідеально закріплений, щоб виріб не втратив форму після сушки.
Я завжди прошу реальні фото зрізів тканини, щоб бачити щільність плетіння. Якщо це якісна постільна білизна, то вона повинна мати вагу, а не просвічуватись. Компанія ШОВ зазвичай використовує перевірені матеріали, тому ризику отримати синтетику замість бавовни практично немає.
Для нестандартних ліжок це взагалі найкращий варіант, бо можна замовити індивідуальні параметри. Не ведіться на занадто низькі ціни, бо хороша сировина зараз дорога у всіх. Дивіться на деталі фурнітури і обробку внутрішніх країв, це головний показник серйозного підходу.
https://i.postimg.cc/xTcLmH7j/image.png