1

Тема: Помада починає розтікатися по контуру вже за годину. Що робити?

Дівчата, рятуйте, маю вічну проблему з макіяжем. Будь-яка помада, навіть стійка чи матова, починає розтікатися по контуру вже за годину після нанесення. Особливо влітку це якийсь жах, усе пливе, забивається в дрібні складки навколо рота. Виглядає неохайно, постійно бігаю до дзеркала підправляти. Може, я щось роблю не так на етапі підготовки шкіри? Порадьте, як утримати колір на місці.

2

Re: Помада починає розтікатися по контуру вже за годину. Що робити?

Тут справа скоріше не в підготовці, а в пропусканні одного важливого кроку. Тобі обов'язково потрібна стійка база, яка буде тримати межі. Спробуй перед помадою злегка припудрити губи або нанести капельку консилера. А головне, ніколи не фарбуйся без воскового або гелевого бар'єра. Він створює невидимий бортик, через який пігмент фізично не може просочитися. Макіяж триматиметься залізобетонно весь день.

3

Ого, дуже дякую за таку швидку відповідь, про пудру з консилером я навіть не думала, обов'язково спробую цей лайфхак уже сьогодні. А підкажи детальніше щодо цього бар'єра, про який ти кажеш. Який саме засіб краще взяти, щоб він не сушив шкіру, але реально тримав контур? Можливо, є якісь конкретні перевірені бренди чи текстури, які не скочуються в білу смужку? І як його правильно наносити, прямо по лінії чи трохи виступаючи за край?

4

Я сама довго мучилася з цією бідою, поки не відкрила для себе один крутий трюк. Тобі потрібен якісний, гелевий або восковий олівець для губ https://www.notino.ua/konturni-olivci-dlya-gub/  , який зафіксує помаду. Я купую їх на Notino, там величезний вибір і часто бувають знижки на професійні бренди типу Nouba чи світлі нюдові відтінки від Bourjois. Текстура має бути водостійкою.
Секрет нанесення простий. Спочатку повністю заштрихуй цим засобом усі губи, створюючи підкладку, а не тільки обводь краї. Особливу увагу приділи кутикам. Потім промокни серветкою і вже зверху нанось улюблену помаду чи блиск. Надійна фіксація гарантована на багато годин, нічого не розпливеться навіть після кави.

https://cdn.notinoimg.com/list_2k//catrice/4059729599261_01-o__260408.jpg