Тема: Де краще оформити місце після кремації у Києві?

Маю на руках урну з прахом після крематорію, тепер думаю, де в Києві краще оформити постійне місце. Хто стикався з вибором останнім часом, підкажіть варіанти. Брати нішу в стіні чи все ж таки закопувати урну в землю на звичайній ділянці? Хочеться, щоб територія була доглянута, і потім не виникло проблем із доступом або доглядом за місцем. Що порадите по зручності?

2

Re: Де краще оформити місце після кремації у Києві?

Однозначно обирайте стіну колумбарію, це набагато практичніше в порівнянні з землею. Сам ховав родича в землю кілька років тому, тепер постійно доводиться їздити полоти бур'яни, рівняти грунт після зими. У колумбарії все закривається чистою плитою, догляд мінімальний. Щодо локації, то краще за все оформлювати біля крематорію в центрі, там уся інфраструктура готова. На околицях у більшості випадків просто занедбані сектори, куди важко навіть підійти в дощ.

3

Переконав твій аргумент щодо бур'янів, буду дивитися саме в сторону стіни. А як зараз справи з вільними ячейками на центральних ділянках, чи великий там вибір? Мені в бюро казали, що хороші місця розбирають миттєво, пропонують або дуже високо, або в самому низу біля землі. Також цікавить, чи дозволяють ставити свою гранітну плиту з індивідуальним дизайном. Стандартні бетонні варіанти від адміністрації мені зовсім не подобаються, вони швидко втрачають вигляд від вологи. Які документи вимагають при першому візиті, щоб підписати договір і забронювати нормальний ряд?

4

Оформлення за договором триває пару годин, якщо взяти свідоцтво про смерть, довідку про кремацію та паспорт заявника.
Завжди намагайтеся обирати середні яруси на рівні очей. Нижній ряд швидко заляпується брудом від злив, а до верхнього важко дістатися без драбини. Коли обираєте локацію, врахуйте, що саме байкове кладовище https://pamjatnik.com.ua/ua/poslugy/mis … kolumbariy має найбільш облаштовані тераси. Плитку зі своїм оформленням ставити можна, головне дотримуватися габаритів ячейки.
Краще замовляти чорний граніт габро з глибокою пескоструйною рубкою літер. Щоб заздалегідь вивчити всі технічні вимоги до монтажу плити, відкрийте офіційний сайт ЗАТ «Антик» у відповідному розділі.
Кріпити фасад треба виключно на латунні гвинти, інакше метал поржавіє від сирості та залишить руді сліди на камені.
https://i.postimg.cc/Jz8YYyr3/image.png