Тема: Гоління між процедурами лазерної епіляції - мій досвід і рекомендації
Коли я тільки почала курс лазерної епіляції, одним із перших питань було: чи можна голитися між процедурами? Здавалося б, якщо волосся поступово стає тоншим і рідшим, то будь-яке механічне видалення може завадити результату. Після консультації зі спеціалістом я дізналася, що гоління та інші способи видалення волосся мають зовсім різний вплив на шкіру та волосяний фолікул.
Між сеансами лазерної епіляції голитися, як правило, можна. Саме цей спосіб вважається одним із найзручніших для підтримання гладкості шкіри під час курсу. Бритва зрізає волосок на поверхні, але не видаляє його корінь. Це важливо, адже під час наступної процедури лазеру потрібен волосяний фолікул, на який він може впливати.
Я спочатку трохи переживала, що після гоління волосся стане товстішим або темнішим. Насправді це лише поширений міф. Після зрізання волосок може здаватися жорсткішим через рівний край, але його структура від гоління не змінюється. У процесі курсу я помітила, що волосся все одно поступово стає менш помітним.
Водночас спеціаліст порадив не використовувати між процедурами віск, цукрову пасту, епілятор або пінцет. Такі методи можуть висмикувати волоски разом із коренем, через що лазеру буде складніше впливати на потрібну ділянку під час наступного сеансу. Тому я залишила саме гоління як основний спосіб догляду між відвідуваннями студії.
Ще один момент лазерної епіляції https://enovosty.com/uk/news-ukr/zdorov … -epilyacii який для мене виявився важливим, — не варто голити шкіру занадто агресивно. Якщо з'являються порізи, почервоніння або сильне подразнення, краще дати шкірі відновитися. Я використовую чисту бритву, не натискаю на неї надто сильно та після процедури наношу засіб для заспокоєння шкіри.
Перед наступним сеансом я обов'язково уточнюю у спеціаліста, коли саме краще провести гоління, адже рекомендації можуть відрізнятися залежно від зони та особливостей шкіри. Також важливо дотримуватися всіх індивідуальних порад щодо підготовки.
Після власного досвіду можу сказати, що гоління між процедурами лазерної епіляції не стало для мене проблемою. Навпаки, це простий спосіб підтримувати охайний вигляд шкіри, не порушуючи загальної логіки курсу. Головне — не висмикувати волоски з коренем та дотримуватися рекомендацій свого спеціаліста.