1

Тема: Сучасні технологій у газовидобуванні

Чи є в Україні компанії, які активно займаються впровадженням сучасних технологій у газовидобуванні? Цікавить, які технології вони використовують, наскільки це впливає на ефективність видобутку та чи є приклади успішного впровадження таких інновацій на практиці? Чи можна знайти відкриті джерела інформації про ці компанії та їхню діяльність?

2

Re: Сучасні технологій у газовидобуванні

Так, є такі компанії. Наприклад, деякі з них використовують горизонтальне буріння або методи гідророзриву пласта, щоб збільшити обсяг видобутку. Я читав, що завдяки цьому вдалося суттєво підвищити ефективність роботи свердловин. Що цікаво, вони також модернізують старі родовища, які колись вважалися нерентабельними. Це хороший приклад, як новітні технології дають друге життя старим ресурсам.

3

Дійсно, є такі приклади. Зараз активно впроваджують системи моніторингу в реальному часі, які дозволяють відстежувати процеси на бурових установках. Це не лише підвищує безпеку, а й оптимізує витрати. Моя знайома працює в цій сфері, і вони часто говорять, що Україні є куди розвиватися, але прогрес уже видно.

4 (27.01.2025 13:17:56 отредактировано tarassito074)

xtrance1991 пишет:

Дійсно, є такі приклади. Зараз активно впроваджують системи моніторингу в реальному часі, які дозволяють відстежувати процеси на бурових установках. Це не лише підвищує безпеку, а й оптимізує витрати. Моя знайома працює в цій сфері, і вони часто говорять, що Україні є куди розвиватися, але прогрес уже видно.

Я недавно натрапив на інфу про ТОВ «АЛЬФА ГАЗ» https://alphagas.ua/ чесно, здивований, що вони стільки всього зробили за такий короткий час.
Наприклад, вони реконструювали Кавердинську УКПГ і впровадили нові технологічні лінії з пропускною здатністю 1 млн м³/добу. Автоматизація у них на високому рівні — управління процесами майже повністю комп’ютеризоване. Це реально підвищує ефективність видобутку. Якщо цікавишся такими речами, глянь їхню офіційну сторінку чи новини — там досить детально описують, що і як вони роблять.
https://i.imgur.com/EJGH2JG.png