1

Тема: Що смачного можна приготувати із сочевиці?

Хочу спробувати готувати сочевицю, але ніколи з нею не мав справи. Бачив, що є червона, зелена, коричнева — не дуже розумію, чим вони відрізняються і як правильно варити. Одні кажуть, що треба замочувати, інші — що ні. Хотів би приготувати щось просте, але смачне, можливо, як гарнір або заміну м’ясу. Якщо хтось має досвід, поділіться порадами, як краще її приготувати, щоб не переварити і щоб збереглася користь.

2

Re: Що смачного можна приготувати із сочевиці?

О, сочевиця — це супер річ! Я її часто готую, особливо червону. Вона вариться швидко — хвилин 15–20, і не потрібно замочувати. Головне — не переварюй, бо стане кашею. Я роблю так: промиваю, заливаю водою 1:2, трохи солі, часник або лавровий лист — і все. Можеш потім додати обсмажені овочі або просто олію з зеленню. А ще з неї виходить класний суп — густий, наваристий і дуже ситний.

3

Дякую пояснення! Схоже, червона мені якраз підійде — швидко вариться, це те, що треба. А ти пробував інші види? Цікаво, чи є різниця в смаку між зеленою і червоною, і що краще для супу, а що — для гарніру? Бо хочу зробити так, щоб можна було і просто з овочами поїсти, і щоб не було занадто прісно.

4

Так, різниця є! Зелена сочевиця тримає форму краще, її класно додавати в салати або як гарнір — вона не розварюється. А червона — ніжніша, розварюється швидше, тому з неї виходять ідеальні супи або пюре. Якщо хочеш урізноманітнити меню, спробуй приготувати червону з овочами — морквою, цибулею, томатами, трохи спецій — і виходить просто смакота. До речі, спробуйте наші прості рецепти з червоною сочевицею  , якщо хочете урізноманітнити меню. Це чудовий варіант для тих, хто цінує і смак, і користь!

https://lavka.terra.ua/image/cache/webp/catalog/products/krupa-varochniy-paket/chechevica-krasnay-450x450.webp.pagespeed.ce.1P-cmKMKeB.webp

5

Я її люблю в супі... років з десять тому мені здавалось що то воно щось взагалі несмачне, а зараз це мій улюблений супчик..

6

alexomask9 пишет:

Я її люблю в супі... років з десять тому мені здавалось що то воно щось взагалі несмачне, а зараз це мій улюблений супчик..

Сочевиця — це справді дивовижний продукт! Я тебе розумію, смаки з часом дуже змінюються. Хоча я сам більше люблю, наприклад, якісь легкі молочні супи з овочами, але мушу визнати, що сочевичний суп дуже ситний та корисний.

Щодо моїх уподобань, я, чесно кажучи, більший фанат м'яса. Якщо мова йде про смачний обід, я завжди оберу гарний стейк або щось запечене. Вважаю, що якісне м'ясо може перетворити будь-який прийом їжі на свято. Якщо ти любиш готувати та експериментувати, раджу спробувати зробити гарний стейк Томагавк https://myastoriya.com.ua/ua/syraya-pro … -tomagavk/ його смак і вигляд вражають, це такий собі кулінарний шедевр, особливо для сімейної вечері чи прийому гостей.

Якість м'яса має вирішальне значення, тому краще купувати його у перевірених постачальників, таких як "М'ясторія", де ти можеш бути певним у свіжості та правильному дозріванні продукту. Можливо, тобі сподобається додати до свого улюбленого сочевичного супу трохи копченого м'яса для аромату?  

https://i.ibb.co/qL8P6DQm/8skn7d4djxot20em5pltsp2kpxrl7n3j.jpg