1 (15.04.2025 21:18:20 отредактировано Маша)

Тема: Які рибні страви "заходять" і дорослим, і дітям?

Дівчата й хлопці, привіт усім! От уже планую святкове меню і задумалась щодо рибних страв? У нас зазвичай всі кидаються на м’ясо, салати, закуски, але щось душа просить чогось легшого, вишуканого. З одного боку, хочеться здивувати гостей, з іншого — боюсь, що не всім сподобається. Хто що думає з цього приводу? Можливо, хтось має перевірені рецепти рибних страв, які точно "заходять" і дорослим, і дітям?

2

Re: Які рибні страви "заходять" і дорослим, і дітям?

Я вже років десять як на всі свята готую рибу, і скажу вам чесно — немає кращої страви, ніж добра рибка, запечена з розмарином, лимоном і часником. М’ясо — то добре, але після олів’є й м’яса важко сидіти за столом. А риба дає і смак, і легкість. Мої спочатку крутили носами, а тепер самі просять "зроби ту рибу з хрусткою скоринкою". Ще важливо — не економити на якості. Краще купити свіжу, навіть якщо дорожче, ніж морожену з льодом у три пальці. І не забувайте про спеції — без них риба буде прісна, як у шкільній їдальні.

3

Я щороку готую щось рибне, бо в мене син узагалі м’яса не їсть. Роблю так: беру філе білої риби, запікаю під соусом бешамель із сиром і посипаю сухарями зверху — виходить ніжно й ароматно. Ще як варіант — рулетики з форелі з вершковим сиром і зеленню, швидко готується, але виглядає, як у ресторані. Головне — подача: гарна тарілка, кілька гілочок петрушки, лимончик збоку — і всі в захваті. Якщо боїтесь, що риба не всім сподобається, зробіть порційно: кому хочеться — візьме. Але повірте, лишатись не буде. І ще порада: маринуйте рибу заздалегідь — хоча б на годинку, тоді вона точно буде соковита.

4

Якщо плануєте святковий стіл і хочете додати щось дійсно особливе - купіть сібас в METRO https://www.metro.ua/chomu-metro/produc … riba/sibas Ця риба не лише смачна, але й легко готується й чудово виглядає в подачі. Найкращий варіант — запекти цілим, зі спеціями, лимоном та оливковою олією. Коли його готуєш - такий аромат стоїть - неперевершений... Мені він подобається ще й тому, що м’якоть ніжна, без великої кількості дрібних кісток, тож страву зручно їсти навіть дітям. Подавати можна з картоплею або овочами-гриль, прикрасьте свіжою зеленню — виглядатиме, як у дорогому ресторані.

https://i.postimg.cc/L68Dysmc/15-04-2025-223054.jpg